Könyvek

A könyvek a galériában megvásárolhatóak. Amennyiben nem tudja személyes átvenni, postázzuk is a kért címre.
Ebben az esetben kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, és tájékoztatjuk a postázás feltételéről.

Vértálak - Vert tálak

Részletek hamarosan

Ár:

Vas, ezüst és arany

Részletek hamarosan

Ár:

The Pictorial World of the Tibeto- Mongolian Demons

Részletek hamarosan

Ár:

The Gods of northern buddhism

Részletek hamarosan

Ár:

Sud-est asiatique

Részletek hamarosan

Ár:

Liao

Részletek hamarosan

Ár:

Kunst in burma

Részletek hamarosan

Ár:

Keleti szőnyegek​

Részletek hamarosan

Ár:

Chinesisches steinzeug​

Részletek hamarosan

Ár:

Chinese snuff bottles​

Részletek hamarosan

Ár:

Chinesische kunst​

Részletek hamarosan

Ár:

Bethlen Gábor​

Részletek hamarosan

Ár:

Beckenschlägerschüsseln​

Részletek hamarosan

Ár:

A japán kard​

Részletek hamarosan

Ár:

Myths and Symbols in Indian Art and Civilization

Heinrich Robert Zimmer
Nyelv: Angol
Oldal: 248
Ára: 5000 HUF
1 db
A landmark work that demystifies the rich tradition of Indian art, Myths and Symbols in Indian Art and Civilization analyzes key motifs found in legend, myth, and folklore taken directly from the Sanskrit. It provides a comprehensive introduction to visual thinking and picture reading in Indian art and thought. Ultimately, the book shows that profound Hindu and Buddhist intuitions on the riddles of life and death are universally recognizable.

A Moró Antik Galéria első, 2004-ben tartott kiállítása a japán iparművészet egyik legjellemzőbb ágát mutatta be, a netsuke faragványokat. Ezt a könyvet azoknak ajánljuk akik még nem tudják mi az a netsuke és azoknak is akik már ismerik.
A kiadvány 120, javarészt eddig publikálatlan netsukét mutat be magyar műgyűjtők anyagából.

Ár: 4000 HUF

Raktáron

A Moró Antik Galéria 2013-ben tartott kiállítása a japán netsuke faragványokat mutatta be ismét. Ezt a könyvet azoknak ajánljuk akik már ismerik az első netsuke kiállítás katalógusunkat, de a témával újonnan ismerkedőknek is érdekes lesz ez a japán egyik markáns és csodálatos iparművészeti ágát bemutató kiadvány.
A könyv 180, javarészt eddig publikálatlan netsukét mutat be 11 magyar műgyűjtő, az első kiállításunk óta eltelt majd 10 év alatt megszerzett új darabjaiból.

Ár: 5000 HUF

Raktáron

A Moró Antik Galéria 2007-ben rendezett Buddha Szobor kiállításának kiadványa segítséget nyújthat a tibeti buddhizmus rendkívül bonyolult és összetett művészetében való eligazodáshoz. Nyolc évszázad kiemelkedő kvalitású alkotása a könyvben publikált -több mint száz- szobor.

Ár: 4000 HUF

Raktáron

A könyv tárgyi anyaga 4000 évet ölel föl, időszámításunk előtti 1800-tól, egészen napjainkig. A kiadványban található magyar magángyűjtők anyagából válogatott 113 tőr, négy kontinens, Amerika, Afrika, Ázsia és Európa országaiból származik. Ennek ismeretében érthető a hasonló funkciójuk ellenére is elképesztő változatossága a műtárgyak formáinak és kidolgozottságának.

Ár: 4000 HUF

Raktáron

A 2004-ben rendezett kiállításunkhoz kapcsolódó könyv a sétabotok különleges világába kalauzolja el a látogatókat. Az olvasónak lapozgatás közben lehetősége nyílik megismerni az egyszerűbb ezüstfejű vagy elefántcsont sétabotokon túl olyan különlegességeket is, mint a tőrt, iránytűt esetleg whiskys palackot magukban rejtő botcsodákat.

Ár: 4000 HUF

Raktáron

A kiadványban szereplő, megdöbbentő korú textilek válogatások magyar magánygyűjtemények kopt anyagából. Egyiptom kultúráját a Kr. u. 3. század közepétől az arab hódításokig Kopt kultúrának nevezzük. Érthető módon igen kevés kopt tárgyi emlék maradt fent napjainkig, ezért is különleges a kiadvány 34 műtárgya egy katalóguson belül.

Ár: 4000 HUF

Raktáron

A 2008 szeptemberében rendezett kiállításunk anyaga válogatás volt Vermes Júlia levélbontó és papírvágó kés magánygyűjteményéből. Több száz színes fotóval és rövid leírással mutatjuk be a könyvben a levélbontók érdekes és egyedülálló világát az érdeklődőknek.

 A kiadvány, témáját tekintve hiánypótlónak számít, nem csak a magyar, de a nemzetközi iparművészeti témájú könyvek területén is.

Ár: 4000 HUF

Raktáron