Kiadványok

 A Moró Antik galéria korábbi kiállításairól hat alkalommal készült kiadvány. Az ezekhez kapcsolódó könyvek megrendelhetőek vagy megvásárolhatóak a Moró Antik üzletben.

NII_borito A Moró Antik Galéria 2013-ben tartott kiállítása a japán netsuke faragványokat mutatta be ismét. Ezt a könyvet azoknak ajánljuk akik már ismerik az első netsuke kiállítás katalógusunkat, de a témával újonnan ismerkedőknek is érdekes lesz ez a japán egyik markáns és csodálatos iparművészeti ágát bemutató kiadvány.
A könyv 180, javarészt eddig publikálatlan netsukét mutat be 11 magyar műgyűjtő, az első kiállításunk óta eltelt majd 10 év alatt megszerzett új darabjaiból.
 papirvagokesek

 A 2008 szeptemberében rendezett kiállításunk anyaga válogatás volt Vermes Júlia levélbontó és papírvágó kés magánygyűjteményéből. Több száz színes fotóval és rövid leírással mutatjuk be a könyvben a levélbontók érdekes és egyedülálló világát az érdeklődőknek.

 A kiadvány, témáját tekintve hiánypótlónak számít, nem csak a magyar, de a nemzetközi iparművészeti témájú könyvek területén is.

 buddha_borito  A Moró Antik Galéria 2007-ben rendezett Buddha Szobor kiállításának kiadványa segítséget nyújthat a tibeti buddhizmus rendkívül bonyolult és összetett művészetében való eligazodáshoz. Nyolc évszázad kiemelkedő kvalitású alkotása a könyvben publikált -több mint száz- szobor.
 torok_borito  A könyv tárgyi anyaga 4000 évet ölel föl, időszámításunk előtti 1800-tól, egészen napjainkig. A kiadványban található magyar magángyűjtők anyagából válogatott 113 tőr, négy kontinens, Amerika, Afrika, Ázsia és Európa országaiból származik. Ennek ismeretében érthető a hasonló funkciójuk ellenére is elképesztő változatossága a műtárgyak formáinak és kidolgozottságának.
 Kopt A kiadványban szereplő, megdöbbentő korú textilek válogatások magyar magánygyűjtemények kopt anyagából. Egyiptom kultúráját a Kr. u. 3. század közepétől az arab hódításokig Kopt kultúrának nevezzük. Érthető módon igen kevés kopt tárgyi emlék maradt fent napjainkig, ezért is különleges a kiadvány 34 műtárgya egy katalóguson belül.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA A 2004-ben rendezett kiállításunkhoz kapcsolódó könyv a sétabotok különleges világába kalauzolja el a látogatókat. Az olvasónak lapozgatás közben lehetősége nyílik megismerni az egyszerűbb ezüstfejű vagy elefántcsont sétabotokon túl olyan különlegességeket is, mint a tőrt, iránytűt esetleg whiskys palackot magukban rejtő botcsodákat.
netsukekonyv A Moró Antik Galéria első, 2004-ben tartott kiállítása a japán iparművészet egyik legjellemzőbb ágát mutatta be, a netsuke faragványokat. Ezt a könyvet azoknak ajánljuk akik még nem tudják mi az a netsuke és azoknak is akik már ismerik.
A kiadvány 120, javarészt eddig publikálatlan netsukét mutat be magyar műgyűjtők anyagából.